Aangepaste werkwijze wegens Coronavirus

In navolging van de richtlijnen van het RIVM en de overheid werken de medewerkers van het Jeugdteam zoveel mogelijk vanuit huis en zullen afspraken zoveel als mogelijk omgezet worden van fysieke bezoeken naar telefonisch contact of waar mogelijk, beeldbellen. Bij elke fysieke afspraak zullen de Jeugdteammedewerkers een expliciete afweging maken om het risico op verspreiding en besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. In belangrijke situaties waarin het noodzakelijk is om fysieke afspraken door te laten gaan zal de jeugdteammedewerker de volgende richtlijnen in acht nemen:

  • We spreken, waar mogelijk af op het stadskantoor in Montfoort
  • We schudden geen handen
  • Als er sprake is van een (milde) verkoudheid, hoesten, niezen met of zonder koorts zal de medewerker de afspraak afzeggen.

We willen u vragen hierin ook uw verantwoordelijkheid te nemen en rekening te houden met bovenstaande richtlijnen.

Een uitzonderlijke situatie als deze, waarin het hele maatschappelijke leven is stilgelegd en kinderen niet naar school of naar de opvang gaan, kan veel stress en spanning geven in gezinnen. Daarnaast ontstaat er in gezinnen mogelijk veel spanningen over bijvoorbeeld het behoud van een baan, over financiƫn, of over gezondheid. In de komende dagen kunt u, als u al begeleiding krijgt vanuit het Jeugdteam, een telefoontje verwachten om te horen hoe het met u en de kinderen gaat en of u iets nodig heeft om de komende tijd samen met uw kinderen goed door te komen.

Het werk van het Jeugdteam zal daarnaast zoveel als mogelijk doorgaan zoals u dat van ons gewend bent. Heeft u vragen of zorgen over uw kind of gezin dan kunt u zich aanmelden via onze bureaudienst welke de hele week bereikbaar is via 06-27056153. Samen kijken we wat er aan de hand is en wat een passende oplossing is.